ENERVIT C2:1PRO Carbo Gel je energijski gel z maltodekstrinom in fruktozo v razmerju 2:1. - Patentirana formula za večji vnos ogljikovih hidratov in hitrejšo uporabo - Vsebuje 40 g ogljikovih hidratov na 60 ml odmerka - Brez maščob in brez glutena – primerno tudi za občutljive športnike - Razmerje glukoze in fruktoze 2:1 omogoča absorpcijo 60–90 g ogljikovih hidratov na uro - Zmanjšuje tveganje za prebavne težave, tudi pri visoki energijski obremenitvi - Idealno za vzdržljivostne športnike, ki trenirajo ali tekmujejo na najvišji ravni - Maksimalna energijska podpora med dolgimi in intenzivnimi napori
UPORABA: Za učinkovito povečanje energije na vsako uro športne aktivnosti zaužijte 1-2 gela. Vsak gel vsebuje 40 g ogljikovih hidratov v razmerju maltodekstrin fruktoza 2:1. Izdelek je treba uporabljati v kombinaciji z raznovrstno in uravnoteženo prehrano, ter zdravim načinom življenja.
Energijski gel, ki presega tvoje meje Enervit C2:1PRO Carbo Gel Limeta je zasnovan za vse, ki med dolgotrajnimi in intenzivnimi vzdržljivostnimi napori želijo doseči največ. Gre za izdelek najnovejše linije C2:1PRO, ki je nastala v sodelovanju z elitnimi kolesarskimi ekipami UCI World Tour – Trek Segafredo in UAE Team Emirates – z namenom izpolnjevanja potreb najzahtevnejših športnikov.
Napredna formula za vrhunsko zmogljivost Gel vsebuje edinstveno mešanico maltodekstrina in fruktoze v razmerju 2:1, kar omogoča vnos več kot 60 g ogljikovih hidratov na uro – in celo do 90 g – brez večjega tveganja za prebavne težave. Tako lahko telo učinkovito izkoristi energijo in vzdržuje visoko raven zmogljivosti dlje časa. Vsak odmerek (60 ml) zagotavlja kar 40 g ogljikovih hidratov in ima prijeten, rahlo limetast okus z manjšo stopnjo sladkosti, kar zagotavlja lažje uživanje tudi med najzahtevnejšimi napori.
Zanesljiva energija med treningi in tekmami Enervit Carbo Gel C2:1PRO Limeta je idealen za vse športnike, ki potrebujejo hitro in učinkovito dopolnilo energije med visoko intenzivnimi aktivnostmi. Zaradi svoje visoke energijske gostote in enostavne uporabe je odličen spremljevalec med dolgimi treningi in tekmovanji.
Nasvet za uporabo: Za optimalne rezultate kombinirajte z drugimi izdelki iz linije Enervit C2:1PRO in si sestavite lasten prehranski sistem po meri – Enervit Nutrition System.
C2:1 PRO Enervit linija izdelkov; za maksimalen vnos ogljikovih hidratov na enoto časa
Povečanje vnosa ogljikovih hidratov na uro je dolgo časa bila želja vrhunskih športnikov. Od kolesarjev, ki se soočajo z vedno zahtevnejšimi dirkalnimi pogoji, do tekačev na smučeh, ki med smučanjem potrebujejo lahko prebavljivo energijo, ter plezalcev, ki morajo zmanjšati težo. Disciplina se spreminja, potreba pa ostaja enaka.
Koliko ogljikovih hidratov je idealno zaužiti med športno aktivnostjo? Znanost govori sama zase. Po mnenju Ameriškega kolegija za športno medicino (ACSM) optimalen vnos znaša od 30 do 60 g ogljikovih hidratov na uro med vzdržljivostnimi tekmovanji, ki trajajo od 60 do 120 minut. Pri zelo intenzivnih naporih, ki trajajo več kot tri ure, pa je priporočljiv vnos nad 90 g na uro. Te smernice so namenjene ohranjanju telesnih zalog in izboljšanju zmogljivosti, saj lahko vnos ogljikovih hidratov med vadbo izboljša učinkovitost.
Na podlagi teh izsledkov so strokovnjaki iz Equipe Enervit tesno sodelovali s športniki iz različnih disciplin ter njihovimi nutricionisti in trenerji. Testiranja med cestnimi dirkami so na primer pokazala, da profesionalci v najtežjih gorskih etapah potrebujejo do 100-120 g ogljikovih hidratov na uro.
Podobno kot športni avto tudi "motor" prvaka potrebuje "posebno gorivo", da lahko "teče" s polno hitrostjo. Glavna težava je sposobnost asimilacije tako visokih količin ogljikovih hidratov, ne da bi obremenili prebavni sistem. Obstoja fiziološka meja. Da se ogljikovi hidrati asimilirajo, se morajo pretvoriti v glukozo, ki deluje kot "nosilec" in lahko presnovi največ 60 g na uro. Če v telo vnesemo večje količine, se te ne asimilirajo in ostanejo v črevesju, kar lahko povzroči prebavne težave.
Obstaja pa tudi drugi ogljikov hidrat, fruktoza, ki jo asimilira drugačen nosilec, ki ima "dodatno kapaciteto" 30 g na uro. Teoretična rešitev problema je bila doseči natančno kombinacijo glukoze in fruktoze. Po številnih testiranjih smo se osredotočili na specifično kombinacijo glukoze in fruktoze v razmerju 2:1, torej mešanico dveh delov glukoze (v obliki maltodekstrinov, ker so manj sladki in bolj prebavljivi) in enega dela fruktoze. To razmerje je optimalno za asimilacijo in učinkovitost.