ENERVIT C2:1PRO Carbo Jelly je energijski izdelek v obliki želeja z ogljikovimi hidrati in vitaminom B1. Glukoza in fruktoza v razmerju 2:1.
- Patentirana formula za povečano absorpcijo ogljikovih hidratov (do +50 %) in hitrejši energijski učinek - 30 g ogljikovih hidratov na pakiranje (50 ml) - Brez maščob - Brez glutena – primerno tudi za osebe z intoleranco na gluten - Združuje glukozo in fruktozo v razmerju 2:1, kar omogoča vnos 60–90 g ogljikovih hidratov na uro - Zmanjšuje tveganje za prebavne težave, tudi pri visokem energijskem vnosu - Namenjen vzdržljivostnim športnikom, ki trenirajo in tekmujejo na najvišji ravni - Zagotavlja največjo učinkovitost med dolgotrajnimi in intenzivnimi napori
UPORABA: Za učinkovito povečanje energije zaužijte 1-2 želeja na uro aktivnosti. En žele zagotavlja 30 g ogljikovih hidratovv razmerju glukoza : fruktoza 2:1 (po hidrolizi sladkorjev) in je vir tiamina, ki prispeva k normalni energijski presnovi. Izdelek je treba uporabljati v kombinaciji z raznovrstno in uravnoteženo prehrano, ter zdravim načinom življenja.
Energijski žele za največjo zmogljivost Enervit C2:1PRO Carbo Jelly Pomaranča je edinstven energijski žele, zasnovan za športnike, ki med dolgotrajnimi in visoko intenzivnimi napori iščejo vrhunsko podporo. Izdelek je del inovativne linije C2:1PRO, razvite v sodelovanju z elitnimi kolesarskimi ekipami UCI World Tour – Trek Segafredo in UAE Team Emirates – posebej za potrebe najbolj naprednih vzdržljivostnih športnikov.
Napredna sestava za večjo zmogljivost Energijski žele vsebuje glukozo in fruktozo v razmerju 2:1, kar omogoča telesu, da absorbira več kot 60 g ogljikovih hidratov na uro, in celo preseže 90 g, s čimer se ohranja visoka raven učinkovitosti tudi pri dolgotrajni obremenitvi. Njegova posebnost je kombinacija žvečljivosti energijske ploščice in lahkotnosti gela, kar omogoča enostavno zaužitje tudi med intenzivno telesno dejavnostjo.
Zanesljiva energija med naporom Zahvaljujoč svoji edinstveni, patentno prijavljeni formuli, je Enervit Carbo Jelly C2:1PRO enostaven za žvečenje in požiranje, ne glede na intenzivnost aktivnosti. Vsako pakiranje vsebuje 50 ml želeja, ki zagotavlja 30 g ogljikovih hidratov, kar ga uvršča med nepogrešljive vire energije med zahtevnimi treningi in tekmovanji.
Največja učinkovitost med treningi in tekmami Tehnično dovršen, enostaven za uporabo in prilagodljiv različnim situacijam – Enervit Carbo Jelly C2:1PRO je idealen zaveznik, ko telo potrebuje hitro in zanesljivo energijo. Za še boljši učinek ga kombinirajte z drugimi izdelki iz linije Enervit C2:1PRO in si sestavite svoj lasten, ciljno usmerjen prehranski sistem – Enervit Nutrition System.
C2:1 PRO Enervit linija izdelkov; za maksimalen vnos ogljikovih hidratov na enoto časa
Povečanje vnosa ogljikovih hidratov na uro je dolgo časa bila želja vrhunskih športnikov. Od kolesarjev, ki se soočajo z vedno zahtevnejšimi dirkalnimi pogoji, do tekačev na smučeh, ki med smučanjem potrebujejo lahko prebavljivo energijo, ter plezalcev, ki morajo zmanjšati težo. Disciplina se spreminja, potreba pa ostaja enaka.
Koliko ogljikovih hidratov je idealno zaužiti med športno aktivnostjo? Znanost govori sama zase. Po mnenju Ameriškega kolegija za športno medicino (ACSM) optimalen vnos znaša od 30 do 60 g ogljikovih hidratov na uro med vzdržljivostnimi tekmovanji, ki trajajo od 60 do 120 minut. Pri zelo intenzivnih naporih, ki trajajo več kot tri ure, pa je priporočljiv vnos nad 90 g na uro. Te smernice so namenjene ohranjanju telesnih zalog in izboljšanju zmogljivosti, saj lahko vnos ogljikovih hidratov med vadbo izboljša učinkovitost.
Na podlagi teh izsledkov so strokovnjaki iz Equipe Enervit tesno sodelovali s športniki iz različnih disciplin ter njihovimi nutricionisti in trenerji. Testiranja med cestnimi dirkami so na primer pokazala, da profesionalci v najtežjih gorskih etapah potrebujejo do 100-120 g ogljikovih hidratov na uro.
Podobno kot športni avto tudi "motor" prvaka potrebuje "posebno gorivo", da lahko "teče" s polno hitrostjo. Glavna težava je sposobnost asimilacije tako visokih količin ogljikovih hidratov, ne da bi obremenili prebavni sistem. Obstoja fiziološka meja. Da se ogljikovi hidrati asimilirajo, se morajo pretvoriti v glukozo, ki deluje kot "nosilec" in lahko presnovi največ 60 g na uro. Če v telo vnesemo večje količine, se te ne asimilirajo in ostanejo v črevesju, kar lahko povzroči prebavne težave.
Obstaja pa tudi drugi ogljikov hidrat, fruktoza, ki jo asimilira drugačen nosilec, ki ima "dodatno kapaciteto" 30 g na uro. Teoretična rešitev problema je bila doseči natančno kombinacijo glukoze in fruktoze. Po številnih testiranjih smo se osredotočili na specifično kombinacijo glukoze in fruktoze v razmerju 2:1, torej mešanico dveh delov glukoze (v obliki maltodekstrinov, ker so manj sladki in bolj prebavljivi) in enega dela fruktoze. To razmerje je optimalno za asimilacijo in učinkovitost.